Pikalt vigastusega kimpus olnud Alistair Brownlee teeb oma selle hooaja esimese ITU WTS stardi kahe nädala pärast Yokohama etapil ning usub, et on taastamas on hiilgevormi ning suudab vastu astuda hetke ITU triatlonimaailma valitsejale hispaanlasele Javier Gomez’ele.

“Hooaja debüütvõistluseni on jäänud kaks nädalat ja ma ei suuda seda ära oodata” märgib Brownlee. “Olen veetnud terve talve ravides achilleuse vigastust, mis põhjustas palju probleeme möödnud hooajal. Ma juhtisin maailmameistrivõistluste arvestuses ning startisin Londoni finaaletapile liidrina, aga jalavalu tõttu pidin võistluse katkestama ja pealt vaatama, kuidas Javier Gomez võtab minu eest MM-tiitli.”

Brownlee sõnas, et seekord ei kiirustanud ta tagasitulekuga, vaid soovis riske võtmata vigastuse korralikult välja ravida. ” Võistlesime vennaga (Jonathan Brownlee) selle aasta märtsis Abu Dhabi triatlonil ja pärast seda oli jalg paistes. Mul polnud plaanis startida WTS-sarja avaetapil Aucklandis, kuid kindlasti soovisin olla kohal Cape Town’i etapil. Paraku ei olnud ma selleks veel valmis ja pidin võistlusest loobuma.”

Oma võimaluste kohtat alistada konkurendid  ütleb Brownlee, et peab suurimaks tiitlisoosikuks suurepärases vormis olevat Javier Gomez’t, kuid kindlasti peaks arvestama ka tema ning venna Jonathan’iga.

ITU WTS-sarja kolmas etapp toimub 17-18.05 Yokohama’s. Triatloniportaal teeb võistlusest eelvaate ja kajastab tulemused.

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: PA Wire | Scanpix