Pühapäeval 06.07  toimub Ironman Frankfurt mis on ühtlasi ka ametlikud Euroopa meistrivõistlused täispikas triatlonis. Meeste seas on stardinimekiri seekord eriti aukartusträratav sest stardis on nii olümpivõitja kui maailmameistrid.

Ironman Frankfurt  on alates 2002. aastast olnud ala vana maailma meistrivõistlusteks. Tegemist on kiire rajaga (meestel rajarekord alla 8 tunni) ning ühe populaarseima ning pealtvaatajaterohkeima Ironmaniga peale Hawaii.  Tasub mainida, et pealtvaatajaid on raja ääres korraldajate andmeil koguni 200 000.

Eelkõige saab olema huvitav jälgida sakslaste duelli. Oma Ironmani debüüdi teeb 2008 Pekingi olümpiavõitja Jan Frodeno, kellele pakuvad korralikku konkurentsi valitsev Ironman maailmameister belglane Frederik van Lierde ja mitmekordne Ironman 70.3 maailmameister sakslane Sebastian Kienle. Jan Frodeno on olümpivõitjale kohaselt väga kiire, pärast pikematele distantsidele keskendumist on mehe võimsus endine, kui ta võitis rrajarekordiga Ironman 70.3 California olles eelnevalt triumfeerinud ka Ironman 70.3 Aucklandi võistlusel. Kahekordne poolpika distantsi maailmameister Kienle on tuntud eriti tugeva ratturina, lisaks edule poolpikal distantsil oli ta ka mullu Hawaii Ironmani poodiumil, saades kolmanda koha. Ironmani valitseva maailmameistri van Lierde jaoks on tegu ainsa täispika võistlusega enne selle aasta Hawaii MM’i.

Frankfurtis on läbi aegade ka eestlasi võistelnud, näiteks kvalifitseerus seal Hawaii Ironmanile eelmine aasta Indrek Klampe. Sel aastal on eestlastest stardis Jan Reimann ja Jaanus Mägi, kes võistlevad M35-39 vanusegrupis.

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: triathlon.org | Delly Carr | ITU Media