Tuntud pulsikellade ja treeningkompuutrite tootja Polar avalikustas info oma uue tippmudeli kohta.  Polari pulsikellade uueks lipulaevaks on V800, mis on saadaval kahes värvitoonis: must ja sinine.V800 on sisseehitatud GPS’iga ning pressiteate kohaselt “maailma kõige nutikam ja tehnoloogiliselt edasijõudnum treeningkompuuter”. Disainitud sportlastele, nõudlikele harrastajatele ja kõigile, kelle jaoks sport on elustiil. Kell kombineerib treeninginfo ja kõik igapäevategevused ning annab tõese ülevaate, kui palju taastumisaega sportlane vajab enne järgmist treeningut. Tegemist on tehnoloogiaga, mida sportlane vajab ja mida saab kasutada 24/7.

Polar v800 puhul on kasutatud kogu Polar’i teadmistepagasit ja saadaolevat tehnoloogiat, toodet on aidanud arendada teiste tippsportlaste seas ka valitsev Ironman maailmameister Frederik Van Lierde.

Kell toetab erinevaid spordialasid nagu jooksmine, jalgrattasõit, ujumine, suusatamine ja loomulikult ka triatlon. Iga spordiala kohta saab luua oma profiili ning spordialade vahetamine on tehtud lihtsaks ja mugavaks nii, et mitut ala järjest tehes ei lähe info kaotsi. Triatloni puhul saab salvestada oma soorituse iga ala kohta, lisaks on näha ka vahetusalades kulunud aeg.

 

Kõige tähtsamaks V800 omaduseks peetakse aga nutikat ja täpset treeninginfo kogumist ja analüüsimist, millele lisaks suudab kell arvestada ka kasutaja igapäevategevustest tulenevat efekti taastumisajale. Iga kasutaja liigutus registreeritakse – treeningutest kuni trepist üles kõndimiseni. Ning kuna kasutaja kogu päeva liigutuste info on registreeritud, siis suudab kell kõike infot kombineerides anda täpse kasutaja seisundist ja sellest, kui palju vajatakse taastumisaega enne järgmist treeningut.

Triatleetide jaoks oluliseks omaduseks on ka V800 võime lugeda pulssi ka ujumise ajal. Ekraan on kergelt ja selgelt loetav ka vähese valguse korral, aku on vastupidav. Aku tööajaks lubatakse kuni 14h treeningrežiimis, 50h  madala energiatarbega GPS režiimis või kuni 30 päeva 24/7 jälgimisrežiimis.

Polar V800 on tippmudelile kohaselt varustatud kvaliteetse, kriimustuskindla Gorilla Glass klaasiga (sarnased lahendused on kasutusel ka paljudel tipp nutitelefonidel). Korpus on valmistatud roostevabast terasest ja alumiiniumist, rihm on valmistatud  hingavast polüuretaanist.

Hind ja saadavus

Toote soovituslikuks jaehinnaks on Polari pressiteate kohaselt 449,90 EUR ja toode on maailmas saadaval alates aprillist. Alguses on saadaval ainult must, alates maist lisandub ka sinine. Lisvarustusest on toode ühilduv jalgratta kadentsi-, kiiruse-, ja võimsusanduriga.

 
Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Polar