Triatlonis Rio olümpiakohta jahtiv Kaidi Kivioja tegi taas korraliku etteaste Euroopa karikaetapil saades Prantsusmaal, Chateauroux´is, üheksanda koha. Ajaga 1:02:39 sprindidistantsi lõpetanud Kiviojal jäi poodiumikohast puudu 30 sekundit.

Kui reeglina on Kaidil tekkinud probleeme nõrga ujumisega, siis Chateauroux´i väikeses Belle-Isle järvekeses toimunud 750 meetrisel ujumisdistantsil suutis eestlanna väljuda veest 20ndana, kaotust esimesele kõigest 43 sekundit.

Tänu enda kohta heale ujumisele tõusis Kivioja kiiresti ratturite rivi etteotsa, millele aitas kaasa ka päeva paremuselt teise rattaaja väljasõitmine. Kui nädal varem, Euroopa meistrivõistlusetel, ei suutnud Kaidi peagruppi kätte saada, siis nüüd liikus ta 5 km jooksuetapile kindlalt liidrite hulgas.

Kui Tartus poodiumikohale tõustes suutis Kaidi näidata jooksuaega 17:15, siis päris nii kiireid jalgu Kaidi seekord endas leida ei suutnud ning piirdus 17:42 näol päeva üheksanda jooksuajaga. Üheksandana ületas Kaidi kokkuvõttes ka finišijoone, kindlustades sellega Euroopa karikaetappidelt karjääri neljanda esikümnekoha.

Sakslannast võitjale, ühtlasi kiireimale naisele jooksurajal, Lisa Sieburgerile kogunes Kaidil kaotust minut ja 19 sekundit. Esikolmik jäi eestlannal täpselt poole minuti kaugusele.

Päev varem võistles Chateauroux´is juuniorite arvestuses ka Arthur Kooser, kes lõpetas enda stardi 44. kohaga.

Tekst: Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre