RMK Kõrvemaa rahvatriatloni 350 meetri pikkusel ujumistrassil, 22 kilomeetrisel maastikurattarajal ja 4 km pikkusel jooksudistantsil kulgenud võistluse võitis juba kolmandat korda Priit Ailt Hawaii Express/TriSmile Klubist ajaga 1:01:02, seljatades RMK Kõrvemaa Nelikürituse mitmekordse võitja Allar Soo (1:01:31).

Kolmanda koha võitles välja Urmas Utar (1:01:55). Naistest oli parim Kairi Schmidt ajaga 1:14:53. Teise koha võitis Liisa Kull ajaga 1:15:41. Kolmandale kohale tuli eelmise aasta võitja Helin Pungas (1:17:16).

Juba ujumisega haaras liidriohjad Priit Ailt, edestades oma põhikonkurente juba minutiga. Ometi rattasõidus said jälitajad Soo ja Utar vahe tagasi tehtud ning kõik tuli välja panna jooksus. Varasemalt 2 korda Kõrvemaa triatloni võitnud Ailt pani paremuse maksma jooksus, edestades Sood 30 sekundiga ning Utarit juba rohkem kui 40 sekundiga.

Priit Ailt ei pidanud 1h piiri selle raja kohta alistamatuks, kui õnnestuks ujumise järgselt kohe tugeva ratturiga koostööd teha.

Naiste võistlusel, mis peeti enne meeste starte, asus tempot tegema samuti hilisem võitja Kairi Schmidt, alustades tugevalt ujumises. Vahe järgneva Rahel Kallase ees oli 10 sekundit. Rattarajal lähenes ja püüdis eessõitjad kinni Liisa Kull, kes väikese vahega ka rattasõidu järel esimesena jooksma suundus. Kohe kannul Schmidt ja Kallas. Tugev jooks viis üle finišijoone esimesena Schmidti, ajaga 1:14:53. Jooksudistantsil liidrikoha loovutanud Liisa Kull oli teine ajaga 1:15:41. Kolmandaks tõusis aga Helin Pungas ajaga 1:17:15, kes möödus jooksurajalt Rahel Kallasest.

Firmade arvestuses olid kolm paremat Omniva, Swedbank ja RMK.
RMK Kõrvemaa Triatlon oli kolmas osavõistlus RMK Kõrvemaa Neliküritusest. Nelikürituse selle aasta viimane võistlus, RMK Kõrvemaa Rattamaraton, toimub 27. septembril. Kokku lõi kaasa Aegviidu lähedal Soodla veehoidla ning Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuse ümbruses suurepärastes tingimustes toimunud meeleolukal rahvatriatlonil üle 500 tervisespordisõbra olles sellega üks populaarsemaid triatlone Eestis.

Tekst: Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre | Scanpix