Pühapäeval, 14. septembril Tallinna kesklinnas toimunud viienda SEB Tallinna Maratoni maratonidistantsi võitis etiooplane Tesfaye Dadi Beyene ajaga 2:17:29. Maratonidistantsile oli registreerunud rekordilised 2144 jooksjat ja kokku osales nädalavahetusel erinevatel distantsidel 18 732 jooksu- ja käimissõpra.

Etioopia mehe järel finišeerus Eesti meistrivõistluste tiitli võitnud ja üldarvestuses teise koha saanud Ilja Nikolajev, kelle ajaks jäi 2:21:34. Suurima üllatuse pakkus aga noor jooksja Heinar Vaine, kes ajaga 2:23:36 tuli üldarvestuses kolmandale kohale. Vaine võttis selle tulemusega Eesti meistrivõistluste hõbeda.

Kolmanda koha duell paarsada meetrit enne päästvat finišit oli väga haarav. Sergei Tšerepannikovile hingas kuklasse Kaupo Sasmin, kelle lõpukiirus oli silmanähtavalt suurem. Publiku lärm aina kasvas ja sellega koos ka Sergei paanika. Ergutuskisa toel pingutas Tšerepannikov lõpuni ning säilitas 3 sekundilise paremuse ning tagas EMV arvestuses III koha. Maratoni lõpuajakas fikseeriti Tšerepannikovile 2:24:02.

2078_140914
Sergei Tšerepannikov SEB Maratonil

Võistlustel osales ka palju triatleete, teiste seas ka mullu Hawaiil tugeva tulemuse teinud Indrek Teppo, kel seekord oli täita vastutusrikas roll 3:15 tempomeistrina.

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Fotod: Mallor Malmre | Scanpix