Shimano, kes siinmail rohkem tuntud kui rattakomponentide ja kalastusvarustuse tootja, on toomas turule oma esimest videokaamerat CM-1000 Sport Camera. Aeg näitab, kas tootest on kujunemas arvestatav konkurent ülipopulaarsele GO-PRO kaamerale või jääb see nišitooteks.

Kaamera on kerge, kompaktne ja  HD kvaliteedis pilti salvestav. CM-1000 on esimene toode tutvustamaks ettevõtte uut elustiili toodete divisjoni. Kaamera sihtgrupp on nii ratturid, kalastajad ja kõikvõimalikud sportivad inimesed, kes soovivad oma hetki teistega jagada.

Aastaid arendustööd ja hoolikalt läbimõeldud disain iseloomustavad uut kaamerat, millega saab tegutseda nii maal kui vees.

Toome siinkohal väja mõned  tootja poolt avalikustatud põhiomadused:

Võimas ja kvaliteetset pilti salvestav kaamera – kvaliteetne objektiiv ja sensor võimaldavad suurepärast HD pilti ja ka fotosid kõigis tingimustes. Ava 2.0 võimaldab tööd ka kehvades valgusoludes ja 16MP CMOS sensor võimaldavad 1080p HD videot.

Kerge ja kompaktnekaal ainult 86g koos aku jaobjektiivikattega, mõõdud 44 x 70 x 30mm.

Veekindel ilma täiendava korpuseta on kaamera veekindel kuni 10m sügavuseni, mis vastav IPX-8 veekindluse standardile, mis on kõrgeim elektroonikatoodetele väljastatav reiting.

ÜhenduvusCM-1000 ühendub WiFi abil teiste seadmetega. Samuti on saadaval rakendused nii Androidile kui ka iOS süsteemile, mis võimaldavad live-vaateid, video järelvaatamist, kaamera seadistamist mobiili abil jms. Lisaks eelmainitule suudab CM-1000 ühenduda ANT+ ja ANT tehnoloogiat kasutavate seadmetega (rattakompuutrid, andurid, südamemonitor) ja salvestada nende poolt genereeritud infot videosse. Niiviisi saab oma videosse lsiada infot oma sõidukiiruse, võimsuse, südamelöögisageduse jm kohta.

Mitmekülgne, kasutajasõbralik disain

CM-1000 kaamerat on tootja sõnul lihtne ja murevaba kasutada tänu ergonoomilisele disainile, veekindlusele ning väärtus lisab ühendusvimalus teiste kasutatavate elektroonikaseadmetega. Kahe nupu abil on kaamera funktsioonid hõlpsalt juhitavad, abistavateks elementideks on ka kaks LED’i ja helisignaal.  Oma veekindluse tõttu on kaamera ideaalne vahend seiklustele ilma, et peaks kartma veekahjustusi. Kaameral on ka automaatne pilldipööraja, mis tähendab, et pilt jääb horisontaalseks olenemata kaamera füüsilisest asendist.

Lisavarustus, tarkvara ja saadavus

CM-1000 Sport karbis sisaldub kaamera, objektiivikate,  kleebitava kinnitus, kiivrikinnitus, USB kaabel ja kasutusjuhend.  Tarkvara poolest on tasuta allalaetavad rakendused Androidile ja iOS’ile.

Lisavarustusena pakutakse järgmiseid kinnitusi: Lenksu/Juhtrauakinnitus, painduv kinnitus, rinnale paigaldamise komplekt, peakomplekt.

CM-1000 on saadaval alates May 2014 soovitusliku jaehinnaga 299 USD

Rohkem infot tootja lehelt: http://www.shimano-sportcamera.com/en/product.php

 

Fotod: Shimano

Tekst: Triatloniportaal