Täna, sprindiformaadis (750m/20km/5km) toimunud selle hooaja eelviimasel, Stockholmi MM-etapil läks meeste arvestuses kaksikvõit vendadele Brownleedele ja naistest võttis oma elu esimese MM-etapivõidu ameeriklanna Sarah Groff. Ainsa eestlasena oli stardis Kaidi Kivioja, kelle lõpptulemuseks oli 46. koht.

Tänase etapi järel muutus ka MM-arvestuse seis pingelisemaks, kui seekordsed võitjad tõusid hooaja kokkuvõttes teiseks ja seega on seitsme päeva pärast toimuv hooaja finaaletapp eriti põnev.

Meeste võistlus

Nädal enne Edmontoni Grand Final hooaja finaaletappi, kus selguvad tänavused maailmameistrid, andis britt Jonathan Brownlee selge signaali, et vahepealne poodiumilt väljajäämine ei ole teda mõjutanud ja ta on parimas vormis, et maailmameistritiitli nimel võidelda. Tänane võit tõstis ta hooaja punktitabelis teiseks. 372. punkti kaugusel on liider Javier Gomez, kes seekord oli sunnitud võistluse katkestama.

“Tegemist oli tõeliselt hea võistlusega, mida ilmestas suurepärane meeskonnatöö oma vennaga” sõnas Jonathan Brownlee pärast võitu. “Ma ei mõtle eriti järgmise nädalavahetuse peale, kuid tänane võit näitas, et suudan kõige kõrgemas mängus edukalt kaasa lüüa.”

Jonathan ja tema olümpivõitjast vend Alistair kiirendasid rattaetapi algfaasis jälitajate grupilt eest ja koostöö tulemusena õnnestus edu hoida kuni finišijooneni, enne mida omavahel võitja välja selgitati. Tagapool tegi tõeliselt võimsa jooksu sakslane Gregor Buchholz, kes suutis lõpus olla kiirem hispaanlasest Mario Molast ja LAVi esindajast Richard Murrayst. Oma tugeva lõpuga teenis ta kolmanda koha, mis oli tema karjääri esimeseks poodiumikohaks MM-sarjas.

Stockholm ITU WTS esikolmik
Meeste esikolmik

Tulemused

Naiste võistlus

Ameeriklanna Sarah Groff võitis oma karjääri esimese MM-etapi, mille tulemusena paikneb ta nüüd enne hooaja viimast etappi MM-arvestuses teisel kohal.

“Tänane võistlus oli suureapärane! Tundsin end vihmases ilmas kindlalt ja rattaetapil oli eesmärgiks tempos püsida, sest teadsin et jooksus olen täna kiire” ütles Sarah Groff.

Pärast Groffi jõudsid teise ja kolmandana üle lõpujoone vastavalt Andrea Hewitt ja Nicky Samuels.

Võistlus algas üsna jahedas ilmas alguse saanud 750m ujumisetapiga, kus esimesena väljus veest kiire ujujana tuntud Lucy Hall, kuid teel vahetusalasse möödus temast võistluse hilisem võitja Groff. Järgeval rattaetapil liikus liidegrupp koos ja jooksma minnes kiirendas konkurentidel eest just Groff.

Stardis oli ka eestlanna Kaidi Kivioja, kelle jaoks oli tegemist karjääri esimese MM-sarja etapiga. Lõppkohaks jäi Kiviojal 46.

naiste poodium
Naiste esikolmik

Tulemused

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Fotod: Triathlon.org | ITU Media