Triatloni karikasari jätkus nädalavahetusel Viljandis, kus ligi 200 võistleja konkurentsis võttis järjekordse etapivõidu Mart Suurkivi. Nädal varem Paides avaetapilgi triumfeerinud Suurkivi suutis oma igipõlist rivaali Harri Sokku edestada 51 sekundiga.

Kui tavaliselt pannakse triatlonisprindis jõudude vahekorrad maksma ratta- ja jooksurajal, siis sedapuhku kujunes Suurkivi ja Soku duellis oluliseks kaalukeeleks 750 meetri pikkune ujumisetapp. Viljandi järves pearivaali ees kättevõidetud 53 sekundiline edumaa andis Suurkivile rattasõiduks piisava puhvertsooni, et ennast kiirema jooksumehena hilisemal viiekilomeetrisel jooksuosal võitjaks vangerdada.

Tõsi, rattasõidu teises pooles suutis Sokk korraks ka Suurkivist mööduda ning väikese vahegi sisse teha, ent need paarkümmend sekundit jooksurajal tagasi teha polnud Suurkivile ülemäära keeruliseks ülesandeks. Võistlusdistantsi täpselt ühe tunniga läbinud Suurkivile oli see teiseks järjestikuseks karikaetapi võiduks.

Karikasarja täiseduga juhtiv Suurkivi on suurepärane näide tulemustele orienteeritud harrastussportlasest. Omandanud aasta tagasi TTÜ Mehaanikateaduskonnas magistrikraadi, töötab Kadrinast pärit noormees jõudumööda asutuses Universal Industries, mille tegevusvaldkonnaks on sõiduautode väljalaskesüsteemide kavandamine ja tootmine. 2015. aastal omistati Suurkivile Kadrina valla poolt Aasta Tegija tiitel spordi valdkonnas.

Viljandis teisena lõpetanud Harri Sokk kaotas Suurkivile lõpuks 51 sekundiga. Kahele esimesele järgnesid teist etappi järjest kolmandana lõpetanud Johannes Sikk ning pikka aega võistlust juhtinud Pirmin Tamm, kes pärast paariaastast vaheaega on aktiivselt tagasi triatloniradadele naasnud.

Sarnaselt Suurkivile on kahest etapist kaks võitu tänavuses karikasarjas ette näidata ka naiste arvestuses esikohaga finišeerinud Eleri Etverkil, kelle võiduaeg Viljandis oli 1:09:34. Karjääri neljanda karikaetapi võitnud Etverki kõrval jõudsid poodiumile veel Paula-Brit Siimar ja Alma Sarapuu.

Kokku lõpetas Viljandi triatlonil põhidistantsi 176 võistlejat sealhulgas näitleja Märt Avandi, kes valmistub augustikuiseks Ironman 70.3 Otepääks.

Viljandi triatloni videokokkuvõte:
https://www.youtube.com/watch?v=tC5WzX_extU 

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre