Laupäeval, 12. juulil toimus Tartu kesklinnas Baltimaade suurim linnatriatlon, Tartu Mill Triathlon, kus edu saatis seekord lätlast Andrei Dmitijevsit ja valgevenelannat Krystina Rulkevichit. Ühtlasi oli laupäevase võistluse näol tegemist ka Eesti Karikavõistluste viienda etapiga, kus maksimumpunktid korjas võistluse üldarvestuses kolmandana lõpetanud Harri Sokk.

Eesti spordisõpradele hästi tuntud Lätimaa triatleet Andrei Dmitrijevs läbis Emajões pärivoolu kulgenud 1,5 km ujumisdistantsi ajaga 14:57, mis andis talle rattarajale siirdudes 11. koha. Siit edasi hakkas Läti mees aga kindlalt ettepoole tõusma, millele aitas oluliselt kaasa ka päeva paremuselt neljas rattaaeg.  Enda trumpalal, jooksus, oli Dmitrijevs juba täielikult omas sõiduvees, läbides 10 km pikkuse jooksudistantsi konkurentsitult parima ajaga 35:55. Sellest ka piisas, et kindlustada endale Baltimaade suurima linnatriatloni esikoht lõppajaga 1:59:04.

Kulus pea kaks minutit, enne kui teisena ületas lõpujoone venelane Andrey Lyatskiy. Kolmandana jõudis finišisse seekord parima eestlasena lõpetanud Harri Sokk, kel kulus võistlusdistantsi läbimiseks aega 2:01:12. Et tänavuse Tartu Mill Triathloni näol oli tegemist ühtlasi ka Eesti Karikavõistluste järjekordse etapiga, tähendas see Harrile sarja üldseisu silmas pidades olulist punktilisa.

Naiste arvestuses pidasid huvitava lahingu valgevenelanna Krystina Rulkevich ja eestlanna Liisa Kull. Ujumisetapil pooleteise minutilise vahe sisse ujunud Rulkevich loovutas küll rattarajal liidripositsiooni Eesti neiule, kuid näitas jällegi sedavõrd võimsamat minekut  jooksuetapil, pannes võistluse üldkokkuvõttes oma paremuse Liisa ees siiski kindlalt maksma. Rulkevichi võiduajaks märgiti protokolli 2:20:16. Liisa oli 2:23:16 teine ning võitja kaasmaalanna Tatsiana Vusava 2:27:42 kolmas.

Tulemused

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Mallor Malmre | Scanpix