Möödunud nädalavahetusel toimus Ironman 70.3 sarjas koguni neli võistlust: Malaysia, Florida, New Orleans ja Puerto Rico.

Brad Kahlefeldt ja Radka Vodickova võitsid Ironman 70.3 Malaysia

Austraallane Brad Kahlefeldt ja tšehhitar Radka Vodickova võtsid võidud väga kuumas ja niiskes ilmas, mida võib kõrvutada ka Hawaii oludega. Kahlefeldt alustas päeva kiireima ujumisega (24:52), jätkas head sooritust rattal (päeva 4. aeg 2:13:14) ja näitaks lõpuks jooksurajal, et kuumus ja kõrge õhuniiskus teda ei murra. Tehes ka päeva kiireima jooksu (1:15:08) sai ta lõppajaks 3:55:36 ja edestas  teise koha saanud prantslast Denis Chevrot enam kui kahe minutiga. Kolmanda koha sai võitja kaasmaalane John Polson. Märkimist väärib ka fakt, et esikolmik oli ainus, kes suutis poolmaratoni joosta ajaga alla 1h20min, mis näitab et valitsenud kuumus ja õhuniisku tegid olud äärmiselt raskeks.

Naiste võistlus kujunes haaravaks, kui kogu päeva liidrikohal olnud Liz Blatchford (2013 Hawaii 3. koht) pidi kõigest kilomeeter enne lõppu endast mööda laskma tšehhitari Radka Vodickova ja leppima teise kohaga. Blatchford väljus veest esimesena (26:39) ja tegi ka rattarajal tugevat sõitu saades kirjas päeva kiireima aja (2:24:34). Kuid troopilised olud olid jooksma minnes teinud oma töö ja ta ei suutnud endist tempot hoida ( jooksu aeg 1:30:13). Tagant lähenes kiireima jooksu (1:22:11) teinud Vodickova ja võttis kindla võidu.

Viktor Zyemtsev ja Caitlin Snow võitsid Florida 70.3

Kümnekordne Ironman’i võitja, 2005 ITU pika distantsi maailmameister ukrainlane Viktor Zyemtsev edestas austraallast Greg Bennett’it olles tasa teinud 5min25sek kaotuse jooksuetapi algul. Taaskord toimusid võistluse otsustavaimad sündmused kilomeeter enne lõppu, kui Zyemtsev haaras liidriohjad ja spurtis võitjana finišisse.

Caitlin Snow, kes on Ironman maailmas üks kiiremaid jooksjaid naiste seas, väljus veest liidrist 1min3sek hiljem. Tugeva rattaetapiga tõusis ta 5ndalt kohalt liidriks ja oma trumpalal, jooksuetapil, suurendas vahet konkurentidega ning võttis kindla võidu.

Andy Potts ja Lauren Barnett võitsid Ironman 70.3 New Orleans’i

Tituleeritud ja kuulus ameeriklane Andy Potts väljus veest esimesena (aeg 22:08) nagu ta seda pea alati on teinud – tegemist on ilmselt ühe kiireima ujujaga Ironman triatleetide seas, edestades lähimaid konkurente ligi kolme minutiga.  Rattal tegi head sõitu Trevor Wurtele, kes võttis Potts’ilt tagasi 3min15sek. Jooksma suundusid Wurtele ja Potts peaaegu koos, lähim konkurent oli jäänud kolme minuti kaugusele. Wurtele tugev töö rattaetapil oli jätnud oma jälje ja Potts, kes oli suutnud oma jõuvarusid targalt jaotada, tegi joostes kindla vahe sisse ning võttis kindla võidu ajaga 3:50:36.

Naiste arvestuses võitis oma esimese võidu profina Lauren Barnett. Päev algas talle viieminutilise kaotusega liidritele pärast ujumist, kuid tugeva rattasõiduga õnnestus kogu kaotus tasa teha. Oma paremuse pani ta lõplikult maksma jooksuetapil ja lõpetas ajaga 4:21:34 edestades lähimat konkurenti minutiga.

Andrew Starykowicz ja Helle Frederiksen võitsid  Ironman 70.3 Puerto Rico

Nii meeste kui naiste arvestuses võitsid tiitlikaitsjad, kuid seda väga erineva ülekaaluga. Andrew Starykowicz, kes on tuntud kui üks ala kiireimaid rattureid, tegi taaskord võimsa esituse just rattarajal (aeg 2:02:14)ja suutis oma edu ka jooksuetapil hoida ning edestas teise koha saanud Will Clarke peaaegu minutiga. Samal ajal suutis naistest taanlanna Helle Frederiksen samuti rattarajal oma tugevust näidata ja sellele järgnenud päeva kiireima jooksuga lõpetas ta võistluse rohkem, kui 12 minutilise eduga lähima konkurendi ees.

 

Tekst: Triatloniportaal