Valitsev olümpiavõitja Alistair Brownlee näitas laupäevase Hamburgi maailmameistrivõistluste etapi võiduga, et on pärast möödunud hooaja vigastust triatlonimaailma tipus tagasi. Ühtlasi katkes ka hispaanlaste Javier Gomezi ja Mario Mola ainuvõim tänavuses MM-sarjas.

Brownlee näitas head vormi juba kahe nädala tagustel Euroopa meistrivõistlustel, kus võitis kulla. Nüüd, Hamburgis toimunud sprindivõistluse pööras ta enda kasuks jooksuraja viimasel 600’l meetril, kus ta otsustava spurdiga suutis selja taha jätta nii Prantsuse triatleedi Vincent Luisi kui ka oma venna Jonathani.

„Teadsin, et finišisirgel olnuks mul Luisi ja oma venna vastu vähe šansse olnud, seetõttu pidin otsustava käigu tegema varem,“ kommenteeris Alistair talle hooaja esimese MM-etapivõidu toonud taktikalist otsust.

Jooksuetapi viimasel kahel kilomeetril ei suutnud esikolmikus üllatuslikult püsida enam sarja üldliider hispaanlane Javier Gomez, kes ühes oma kaasmaalase Mario Molaga oli tänavu võitnud kõik viis senipeetud MM-etappi. Gomez ületas finišijoone seekord neljandana, võitjast 17 sekundit hiljem.

Naiste võistlusel dikteeris taaskord sündmuste käiku tänavuse hooaja kindel valitseja Gwen Jorgensen, kes võitis Hamburgis juba neljanda järjestikuse etapivõidu, kindlustades ühtlasi ka oma liidripositsiooni MM-sarja üldarvestuses.

Vaatamata sellele, et ameeriklanna väljus teisest vahetusalast jooksuetapile suure juhtgrupi tagumises pooles, töötas Jörgensen ennast mängleva kergusega võistlejaterivi etteotsa. Ehkki austraallanna Emma Jackson ja kanadalanna Kristen Sweetland suutsid algselt veel ameeriklanna tempoga kaasa minna, ei olnud Jörgenseni poolt kilomeeter enne finišijoont tehtud kiirendus neile enam jõukohane. Ajalooline võit tuli Jörgensenile numbritega 00:56:54. Jackson ja Sweetland, kes selgitasid omavahelise järjestuse põneva finišiduelli käigus, kaotasid võitjale kuue sekundiga.

Kaks etappi enne maailmakarikasarja lõppu on Jörgenseni edu järgnevate ees juba 903 punkti, samas kui etapivõidu eest saadav punktisumma on 800. Pingelisem on sedapuhku jällegi meeste tabeliseis, kus Javier Gomezil on liidrina 3833 punkti. Talle järgnevad Jonathan Brownlee ja Mario Mola 3337 ja 3322 punktiga.

Maailmakarikasari jätkub augusti eelviimase nädalavahetuse Stockholmis ning lõpeb 1. septembril Edmontoni finaaletapiga.

 

Tekst: Triatloniportaal
Foto: triathlon.org | ITU Media