Eesti noortriatleedid Henry Räppo ja Kevin Vabaorg näitasid juunioride Euroopa karikaetapil Zagrebis häid tulemusi. Austraallase Callum McCusky võiduga lõppenud sprindidistantsil sai Räppo viienda ning Vabaorg 21. koha.
Sooja veetemperatuuri tõttu tuli võistluse avaala läbida ilma kalipsota, mis andis tugevamatele ujujatele eelise. Nii väljus varasemalt ujumisega tegelenud Kevin Vabaorg veest kolmandana ning liikus vahetusalast rattarajale koguni liidrina. Räppo kaotus rattasõidu alguses oli Vabaorule 20 sekundit.

„Ujumises ei saanud ennast koheselt käima ja vahe tuli esimestega sisse, distantsi lõpupoole sain juba liikuma,“ rääkis Räppo võistluse algusest ning jätkas: „Rattas oli mul väga hea tunne ja polnud mingit probleemi grupi ees tööd teha. Ratta lõpuks jõudsime Kevini väikesele pundile järgi ja jooksma läksime üheskoos umbes 15-mehelise grupiga.“

Vabaorg rattasõidust: „Meil tekkis viie-kuueliikmeline punt. Üritasin korduvalt gruppi motiveerida, et sõidaksime kiiremini, sest teine punt tuli iga järgneva ringiga lähemale. Kolmandal ringil said nad meid kätte ja nii sõitsime lõpuni.“

Viiekilomeetrise jooksuetapi esimestel meetritel eraldus koheselt grupist austraallane Callum McCusky, kes lõpuks ajaga 0:53:35 ka võistluse võitis. Räppo jäi konkureerima kohtadele 2-8, Vabaorule hakkas aga pärast esimesi jooksukilomeetreid liiga tegema Zagrebi kõrge õhutemperatuur.

„Jooksurada oli lihtsalt üks sirge, mis oli vaimselt veidi raske,“ kõneles ajaga 0:54:27 lõpetanud Räppo. „Peale poolt distantsi läks esikolmik eest ja jäin võitlema 4.-6. koha eest. Viimasel kilomeetril tõstis Austria poiss (Lukas Gstaltner) tempot ja temaga enam kaasa ei jõudnud minna.“

Räppole finišis minuti ja 19 sekundiga kaotanud Vabaoru sõnul oli jooksu algus paljulubav. „Samm oli kerge, kehahoiak hea. Aga kõrge temperatuur tegi järgnevatel jooksuringidel oma töö ning igal ringil tuli joogipunktis ennast jahutada,“ rääkis vaatamata raskustele siiski korraliku 21. kohaga lõpetanud Vabaorg.

Nii Räppo kui Vabaorg on uuesti stardijoonel juba tuleval nädalavahetusel Rotterdamis, kus mõlemad juuniorid loodavad teha hooaja parima võistluse.

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre