Koduse triatlonihooaja üks suurüritusi, TriSmile Triathloni nädalavahetus, sai väärilise punkti pühapäeval, kui anti start ürituse põhivõistlusele, TriSmile111 Triatlonile. Kuuma ilmaga tuli starti kokku 448 individuaalvõistlejat, kellest kiireimini õnnestus võistlusrada läbida Viktor Zyemtsevil ja Liisa Kullil. Meeste võistlus kujunes põnevaks kohe algusest peale, kui eestlane Priit Ailt ja ukrainlased Andrey Glushenko ja Viktor Zyemtsev väljusid 1 km ujumisdistantsilt tihedalt teineteise kannul. Kilomeetri läbimiseks olid liidrid kulutanud vees aega 13 minutit ja 4 sekundit.

100 km rattadistantsi vältel leidis õige pea tee liidrite hulka Pirmin Tamm, kes tänavusel hooajal on kodustel triatlonivõistlustel ennast taas näitama hakanud. Rattaetapilt saabuski vahetusalasse esimesena Tamm, tema järel kohe aga Zyemtsev ja Ailt.

Jooksurajal asusid võidu nimel heitlema eelkõige kolm meest – Zyemtsev, Ailt ning tagantpoolt tulnud Venemaa esindaja Roman Paramonov. Raja teises pöördepunktis juhtis napilt Zyemtsev, kuid Ailt ja Paramonov hoidsid temast küünte ja hammastega kinni. Veel napid paarsada meetrit enne finišit oli võidulootus ka Ailtil, kuid ukrainlase lõpukiirendusele seekord siiski vastu panna ei õnnestunud. Nii läks võit ajaga 3:22:44 Viktor Zyemtsevile. Priit Ailt finišeerus 16 sekundit hiljem, Roman Paramonov jäeti kolmandaks.

Naistest oli tänavusel Trismile 111-l võitmatu Liisa Kull, kes väljus veest viiendana, kuid möödus seejärel rattarajal kõikidest konkurentidest ning läks 10 km jooksule juba kindla liidrina. Finišijoone esimesena ületanud eestlannale läks kirja lõppaeg 4:00:11. Teisena lõpetanud venelanna Viktoria Shubinat edestas Liisa pea kolme minutiga. Kolmandana finišeerunud Külliki Taylor jäi maha juba enam kui 11 minutiga.

Tiimide arvestuses ületas finišijoone parimana segatiim „Pajusti Ehitus“, kelle koosseisus ujus ka eilse 33,3 distantsi naiste võitja Kaidi Kivioja. Vaid kuue sekundiga jäi neile alla meestetiim „Vinni Valla Vägevad“, kes eksimuse tõttu vahetusalas teenisid ajatrahvi ja pidid karistusalas pealt vaatama konkurendi möödumist. Üldjärjestuses kolmandana lõpetas meestetiim „Paide MEK“ ajaga 3:17:42.

 

Tekst: Triatloniportaal | Eesti Triatloni Liit
Foto: Mallor Malmre | Scanpix