Eesti 2019.a. parim meestriatleet Henry Räppo läbis 750m ujumisest, 20km rattasõidust ja 5km jooksust koosneva sprindidistantsi 56 minuti ja 11 sekundiga. Teisena lõpetanud Johannes Sikk kaotas talle 2 minutit ja kolmandana finišeerunud parim juunior Risto Holtsmeier 4 ja pool minutit.

Naiste konkurentsis esikolmikus vahed nii suured ei olnud. Võitis Paula-Brit Siimar ajaga 1 tund 10 minutit ja 51 sekundit. Tallle südikat konkurentsi pakkunud nooruke Grete Maria Savitsch kaotas finišijoonel poole minutiga ning Hanne Grete Hanvere omakorda Gretele pooleteise minutiga.

Paula-Brit Siimar
Paula-Brit Siimar

Noortedistantsi kiireimad olid Rasmus Boisen ja Liis Kapten.

Lastedistantsi kolmes vanusekategoorias võitsid Arseni Loginov ja Etriin Etverk, Erik Mäesepp ja Adele Roop ning Rasmus Maddison ja Liis Väljamäe.

Sportlik Eesti MTÜ eesotsas Ain-Alar Juhansoniga tegid täna Türil triatloni ajalugu. Kunagi varem ei ole Türil ETL karikasarja etapina triatloni toimunud. Võistluskeskus Türi lauluväljakul paisjärve ääres oli väga kompaktne ja kaunis ning peaaegu 300-le sportlasele, kes  karikaetapile võistlema tulid, väga meeldiv.

Tekst: ETL
Fotod: Mallor Malmre