Triatlonivarustust ja sealhulgas ka triatlonispetsiifilisi jooksujalatseid valmistav Zoot on välja tulnud uue mudeliga – Ultra Kiawe 2.0, mis on valminud koostöös ITU maailmameistri Javie Gomez’e ja USA Ironman triatleedi Jordan Rapp’iga.

Jalatsitel on õmblustevaba ühes tükis sisevooder, mis on mõeldud kasutamiseks koos või ilma sokkideta. Pealisosa on kerge, hingav ja väga kiirelt kuivav.  Paeltena on kasutatud tavalisi paelu, mida tootja soovitab eelistada keskmistel ja pikematel distantsidel, kuna nad hoiavad jalga paremini, kui kummist paelad.   Samas soovi korral võib need asendada kiirkinnituskummidega lühemateks distantsideks. Jalatsi keeles ja kannaosas on suur ava, mille abil saab nad vahetusalas välkkiirelt jalga võimaldades väärtuslikke sekundeid kokku hoida.

Vahetallas on kasutatud süsinikust tugiplaati, mis annavad jalatsile jäikuse ja toe säilitades kerguse. Pöia ja kanna kõrguste vahe on 6mm. Välistald pakub kuivades oludes märkimisväärset pidamist ja testidel on näidanud end heast küljest ka märjal asfaldil. Triatlonijalatsile kohaselt on tal tallas väikesed drenaažiaugud, mille kaudu vesi jalatsist välja voolab (näiteks värskenduspunktis end veega üle valades).

Toode ei ole odav, kuid tal on kõik omadused olla kiire ja mugav võistlusjalats.

Hind ja saadavus: hind ca 120 EUR,  Eestis ilmselt müügil pole

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Foto: Zoot