Craig Alexander, kes on kroonitud Ironman distantsil kolm korda maailmameistriks (2008, 2009, 2011) ja kaks korda Ironman 70.3 (poolpikk distants) maailmameistriks finišeeris Melbourne võistlusel viiendana ja teatas pärast seda oma tippspordist loobumisest.

“Tahan tänada oma abikaasat ja kõiki, kes mind karjääri vältel toetanud on.” Tunnen, et mu keha on justkui auto, millel on juba mõnda aega on käsipidur peal. Ma ei taha olla viies, tahan olla poodiumil ja šampust pritsida.”

Pärast ujumist oli Alexander liidritest maas kaks minutit, mis tähendas edasise distantsi vältel pidevat tagaajamist. Jooksma suundudes pani ta endast kõik välja joostes päeva kiireima maratoni (2:43:52), kuid sellest ei piisanud, e t jõuda poodiumile.

“Saan kahe kuu pärast 41, taastumine minu eas ei ole enam sama kiire, kui noorematel konkurentidel.  Ma ei ole enam see, kes olin.  See maraton lõhkus mind rohkem, kui ükski eelnev jooks. Ma andsin endast kõik, kuna olin liidritest maas,  suutsin end viie hulka joosta, kui ma ei rahuldu kunagi viienda kohaga.” Alexander on oma sõnul aru saanud, et ta ei saa tulla ja võita võistlusi olles 90% vormis.

“Keskendun edaspidi perele ja lastele. Olen tüdinud sellest, kui lapsed soovivad isaga aega veeta, pean ma neile ikka ja jälle ütlema, et olen väsinud, pean taastuma jne. Nüüd on aeg pühendada end neile.  Lisaks on mul ka ettevõte, mida üritan arendada.”

Muudele tegevustele lisaks on Alexander ka Melbourne’s teise koha saanud Paul Matthews’i treener. Alexander’i sõnul tahab ta õpilast näha Kona’l edukalt võistlemas.

Alexander’ sõnul ei välista ta võistlemist mõnel Ironman 70.3 sarja etapil, kui see sobib tema plaanidesse, kuid hetkel tal ühtki kindlat võistlust planeeritud pole.

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri