Eesti Karikavõistluste neljandal etapil Viljandis jagati Eesti meistritiitleid triatloni olümpiadistantsil. Traditsioonilisel 1,5 km ujumisest, 40 km rattasõidust ja 10 km jooksmisest koosneval võistlusel suutis taaskord võitjana triumfeerida tiitlikaitsja Kirill Kotšegarov, naistest võitis Kaidi Kivioja.

Võistluspinget jätkus suvises Viljandis esimeseks osaalaks, kui 1,5 km ujumisetapilt väljus veest esimese individuaalevõistlejana Venemaa esindaja Igor Sysoev. Päeva kiireimad ujujad olid Aleksandr Latin ja Marko Albert, kes seekord võistlesid võistkondlikus arvestuses. Individuaalarvestuses järgnesid Sysoevile väikeste vahedega Arthur Kooser, Hans Korman ja Kirill Kotšegarov.

Rattaraja ainsana alla ühe tunni läbinud Kotšegarov pööras 40 km sõiduga 56 sekundilise kaotuse pea minuti suuruseks eduks talle jooksurajale järgnenud Kooseri ees. Jooksurajal domineeris möödunud aasta võidumees aga veelgi kindlamalt, kulutades 10 km läbijooksmiseks 35 minutit ja 30 sekundit. Oma käigu lülitas Viljandi linnatänavatel sisse ka ujumisega aega kaotanud Harri Sokk ja võttis hõbemedali.

Nii kindlustaski Kirill Kotšegarov endale teist aastat järjest olümpiadistantsi Eesti meistritiitli, saades võiduajaks 1:56:09. Korraliku ratta- ja jooksosa teinud Harri Sokk finišeerus teisena, Kirillist taga 4 minutit ja 14 sekundit. Ujumisetapil esimesena veest väljunud Sysoev, kes rattasõiduga positsioone loovutas, tõstis ennast hea jooksuga jällegi kolmandaks (ajaks 2:02:44), tõrjudes sellega poodiumilt Arthur Kooseri.

Naiste võistlusel oli ettearvatavalt oodata Kaidi Kivioja edu, kes ka võitis tänavuse Eesti meistritiitli enam kui 20 minutilise eduga järgnevate konkurentide ees. Kaidi lõpuaeg finišis oli 2:11:38, mis üldkokkuvõttes tähendas 15. kohta. Valgas poolpika triatloni meistritiitli võitnud Sirlet Viilas lõpetas teisena (aeg 1:32:22) ja kolmandana saabus finišisse Ursel Velve ajaga 2:37:14.

Eesti Karikavõistluste IV etapi lõpuprotokollidega saab tutvuda siin

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Mallor Malmre | Scanpix