Jaapanis Yokohamas toimunud ITU World Triathlon Series etapil oli meestest seekord stardis senise hooaja nimekaim koosseis. Hoolimata sellest jätkas võidulainel pidurdamatus hoos olev hispaanlane Javier Gomez. Naistest võttis oma hooaja esimese võidu ameeriklanna Gwen Jorgensen.

Meeste võistlus

Seekordsel võistlusel tuli Gomezil võidu nimel oluliselt rohkem vaeva näha, kui senipeetud etappidel. Kui eelnevatel võistlustel suutis ta oma otsustavad äraminekud teha juba mõned kilomeetrid enne lõpujoont, siis seekord tuli pingutada kuni viimaste meetriteni. Haaravas lõpusprindis edestas ta napilt oma kaasmaalast Mario Mola’t. Poodiumi madalaima astme hõivas Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Richard Murray jättes poodiumilt välja brittidest vennad Brownleed.
Javier Gomez on võitnud käesoleval hooajal kolmest etapist kolm ja juhib WTS üldtabelit maksimaalselt võimaliku 2400 punktiga. Teisel kohal oleval Jonathan Brownleel on punkte 2066, Mario Molal kolmandana 1837.

 

 

Naiste võistlus

Naiste arvestuses võitis Yokohamas ameeriklanna Gwen Jorgensen, katkestades sellega varasemad kaks etappi esimesena lõpetanud Jodie Stimpsoni (GBR) võiduseeria.

Väga tugeva jooksjana tuntud Jorgensen on varasematel võistlustel jooksuetapile startides esimestest liiga pikalt maha jäänud ja seetõttu võidust ilma jäänud. Seekord suutis ameeriklanna rattasõidul püsida aga liidrite tempos. Järgnev 10 km jooksuetapp oli nüüd vaid võidu vormistamise küsimus, millega ta edukalt ka hakkama sai. Ajaga 1:59.38 võistluse lõpetanud ameeriklanna edestas lähimat konkurente enam kui poole minutiga.

Kodupubliku rõõmuks finišeerus teisena jaapanlanna Ai Ueda, kes omakorda edestas võistluse suurimat üllatajat poolatari Agnieszka Jerzyk’it.

Pärast  kolme etappi juhib WTS üldtabelit jätkuvalt Stimpson, kel kogutud 2029 punkti. Jorgensen tõusis 1824 punktiga teiseks ning britt Helen Jenkins on 1425 punktiga kolmas.

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Delly Carr | triathlon.org | ITU Media