Suurbritannia triatlonivarustuse tootja Zone3 on tulnud välja täiesti uue tootesegmendiga. Vaid põlvedeni ulatuva kalipso kasutusvaldkonnaks on maailmas aina enam populaarsust koguvad swimrun üritused.

Ujumisest ja jooksust koosnevad swimrun üritustel tuleb osalejatel ujuda ja joosta vaheldumisi ja alade vahel ei jää aega riietevahetuseks. Nii on võistlustel osalejad olnud seni sunnitud oma olemasolevaid ujumiskalipsosid kohandama ala spetsiifikale vastavaks modifitseerides nii varrukaid kui sääri.

Zone3 Evolution Wetsuit - Cutout - Front&Back-

Swimrun sai alguse 2006.a Rootsis esimese ÖTILLÖ (tõlkes: saarelt saarele) võistlusega. Kahest liikmest koosnevad võistkonnad pidid koos liikuma Läänemeres ujudes saarelt saarele ja vahepeal saartel jooksma – kokku 26 saart ja ca 10km avaveeujumist ning ca 65km maastikujooksu. Rohekm infot ÖTILLÖ kohta saab leida SIIT. Tänaseks on võistlus muutunud niivõrd populaarseks, et korraldajad on sunnitud rakendama osalejate kvalifitseerumist. Selleks korraldatakse erinevates riikides swimrun võistlusi läbi mille on võimalik kvalifitseeruda ÖTILLÖ’le.

Zone3 on tuntud oma suurepäraste ujumiskalipsode poolest ja ettevõtte disainiosakond on välja töötanud uue, spetsiaalselt swimrun üritustel osalejatele mõeldud kalipso. Evolution nimeline kalipso on mõeldud rahuldama nii jooksja kui ujuja vajadusi olles eest lukugaja seljal paikneva lukuga taskuga. Iga kalipsoga tulevad ka kaasa neopreenist säärised, mis pikematel ujumisetappidel annavad lisaujuvust, ent jooksuetapiks on mugavalt eemaldatavad.

Zone3 Evolution Wetsuit Close Up - Back Side

Zone3 Evolution Wetsuit Close Up - Front Pocket

Tegemist on esimese omalaadse tootega maailmas. Toode sobib ka seiklussportlastele kasutamiseks pikkadel, päevi kestvatel seiklustel.

Zone3 toodete maaletooja Eestis on Pringstore.

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Fotod: Zone3