Briti triatlonivarustuse tootja Zone3 tuli välja uudistootega. Uueks tooteks on ujumistrikoo Zone3 Swim Skin, mis on spetsiaalselt disainitud kasutamiseks võistlustel, kus ujumiskalipso on keelatud. Zone3, kes on tuntud eeskätt oma maailmaklassi kalipsode poolest, töötas ujumistrikoo välja just profitriatleetide soovil, kes kõik soovivad saada eelist pikematel ujumisdistantsidel, kui kalipso keelatud on.

Ujumistrikoo on disainimisel on silmas peetud kiirust, see on ideaalne toode neile, kes soovivad saada kalipsolikku lisatuge ja väiksemat veetaksitust. Mõeldud kasutamiseks võistlusvormi peal.

Ujumistrikoo kasutamine pikematel distantsidel (näiteks täispikal triatlonil 3,8km) annab ujujale mitmeid eeliseid, kuna trikoo materjal on ülikerge, vetthülgav ja ei ima peaaegu üldse vett.  Materjal reite osas pakub kompressiooniefekti ja head tuge võrreldes tavalise triatlonikombega. Kuna kiirus ja veetakistus on olulised, siis ei ole tootel ühtegi traditsioonilist õmblust vaid kõik liitekohad on liimitud ja termotöödeldud.

James Lock, Zone3 asutaja ja juht uuest ujumistrikoost: ” Trikoo disainimine ja seeriatootmiseks ettevalmsitus on aega võtnud kaks aastat. Oleme testinud ja proovinud kõiki meile saadaolevaid potentsiaalseid sobilikke materjale, enne kui jõudsime lõpptulemuseni. Tootearenduse käigus oli meie soov pakkuda triatleetidele eelist ka sellistel võistlustel, kus kalipso keelatud, teiste seas ka Hawaii Ironman. Seni on trikoo saanud meie sponsoreeritavatelt sportlastelt, kes kasutanud toote prototüüpe ja testiseeriaid, väga positiivset tagasisidet.”

Sel aastal on ujumistrikood juba kasutanud ka näiteks Adu Dhabi triatloni võitja Tyler Butterfield, kes plaanib ujumistrikoos kindlasti startida ka Hawaii Ironmanil.

Zone3 Swim Skini soovituslik jaehind on 265 EUR. Saadaval nii naiste kui ka meeste variandina.

Saadavus Eestis: Pringstore

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Fotod: Zone3